Soppen & Poetsen
Finnbacka Byväg 85


Heerlijk

Flink end te gaan nog...

Zweedse vlag


De eerste reis dag ging vlot en de 2e dag is prachtig. Blauwe lucht, het water ziet er heerlijk uit en een stralend zonnetje.
Al zijn die 2 dagen auto toch steeds weer een dingetje, dit keer is het geen slechte reis.


2 sparvar

Goed brood


Op de thermometer in de auto zien we dat de temperatuur nog niet zo hoog is als ie lijkt, maar dat weerhoud ons niet van picknicken en mussen voeren.
Beetje kippenvel, want de wind is hard en koud. Maar onze vriendjes zijn lekker brutaal, al zijn ze wel heel voorzichtig.


Leif - Lena - Mark

Elandgehakt


Lillemor - Bo - Elodie

Hmmm...


Thuis! Heerlijk!
De hut stinkt niet, nauwelijks muizen poepjes en alle vallen staan nog open. Geen muizen! Voor het eerst sinds jaren; wauw!

Stofzuigen, water en stroom aan, spoelen, spullen naar binnen, bedje opmaken.
En als we dan net zitten voor ons salade hapje, belt Lena. Of we de volgende dag tijd hebben voor een etentje bij Lillemor en Leif. Ja natuurlijk! Gezellig!

Een heerlijke elandgehakt schotel en natuurlijk heel veel gezelligheid!
Ondergedoopt in het Zweeds zijn we direct "door". Normaal kost het een paar dagen, maar dit is de snelste methode om het Zweeds weer op te pakken. (en we hebben ook helemaal geen tijd voor een paar dagen acclimatiseren).
Aan de waslijn


Buiten zijn ze schattig


Tijd voor het echte werk; al het pioniers groen met de bosmaaier te lijf en de logeer ruimtes bewoonbaar maken.
We krijgen bezoek en die willen geen muizen (raar...).
Heel veel ver-sjouwen, stofzuigen, dweilen en afnemen later is het logeerkamertje bewoon klaar en heeft Mark spierpijn in zijn arm en rug (oei, zo vlak na een nek operatie is het duidelijk meer dan genoeg geweest).

De dag erna is de oude gastenstuga aan de beurt. Iets meer werk... We hebben lekkage gehad en het ligt bezaaid met dode insecten en muizenpoep. Maar verder is het best ok allemaal. Eerste schoonmaak ronde en het ruikt heel veel frisser (gelukkig). Gordijntjes wassen in de nieuwe campingwasmachine (het werkt ), kleedjes door een sopje (en meteen ook even de buitenkraan gemaakt) en uren luchten...Balk reddingsteam


Duur muizenverjaag ding


We noemen 'm Anders (hoe anders?)Er volgt een regendag, maar dat is prima voor een dagje shoppen (iets anti muis) en kit kopen.
Na een ronde purrschuim mag de boel uitharden en gaan wij 's avonds een kopje koffie drinken bij de buren, met "wauw" de lekkerste goey wentelteefjes ooit!

Terwijl Mark de een na laatste dag ongeveer de hele hut in de siliconekit zet, komt Bo de verrottingsgraad van de balk bekijken. Misschien kan hij helpen en kunnen we het hutje behouden. Doen we niks dan is het met een paar jaar afgelopen en ingestort....


KervenOlle boom bordje


Het herdenkings bordje voor de Olle boom wordt gemaakt en geplaatst. De Olle boom is herkenbaar en mag dapper doorgroeien.
We missen onze vriend.


Voortuin


Boom blijft


Achtertuin

We zagen nog wat bomen (filmpje is met geluid veel leuker!) die soms niet meewerken (boom landde precies op het zaagblad ipv tegen de vlakte te gaan).
En we genieten van ons heerlijke landgoed. Zoals altijd, op z'n prachtigst vlak voor we weer vertrekken.