19 juni - 6 juli 2006


Finnbacka Byväg 85
Zweden

Ondanks alle vakanties in Zweden blijven we het eindeloze licht (of het ontbreken ervan in de winter) heel bijzonder vinden. En we zijn niet de enige; de Zweden zelf weten van de komst van de zomer en het lange licht een uitbundig en toch erg traditioneel feestje te maken.
Meipalen zagen we al jaren overal staan, vorig jaar voor het eerst bij het opzetten van een Meipaal geweest, maar dit jaar hebben we echt geholpen en werden we er helemaal bij betrokken; heel bijzonder!

Gewapend met 8 lesjes hoe en wat in het Zweeds hebben we de strijd (bij voorbaat hopeloos verloren) aangebonden met muggen en knoeten (soort mini fruitvliegjes zonder vleugels die super gemeen bijten) & hebben we Zweeds gegeten, gedronken en gezongen en 200% genoten!

Een beetje werk moet je met een eigen huisje natuurlijk ook verrichten in de vakantie. Dus hebben we ons dit keer verdiept in het houthakken, blanke lak (want wat is er Zweedser dan grenen) en de stopverf vervangen (eh... incl. het aanschaffen en plaatsen van nieuwe raampjes)...


Naar de foto pagina
Deze site is gemaakt voor scherm resolutie 1024 x 768 of hoger en maakt gebruik van java scripts