Ons kleine stads paleisje
Van voor naar achter

Woonkamer

van eetkamer naar woonkamer

Serre

Serre andere kant

Keuken

Keuken

WC

Trap

Achterste kamer boven

Voorste kamer boven

Badkamer
Een prachtige basis voor al onze verbouwingen... En die begonnen met het weg halen van het hardboard op de kasten in de voorste slaapkamer. Verrassing! Hier bleek een doorgang tussen de 2 kamers te zijn en daarmee besloten we de deur in de achterste kamer te laten vervallen, een hok op de overloop te maken voor de was machine en de deur naar de badkamer in de achterste slaapkamer uit te laten komen.
Kortom een 2 persoons huisje ervan te maken...

Doorgang

Achtertuin

Achtertuin

Voortuin

Klimop (en verder)

Woeker groen
Er was ook buiten best wat te doen. Achterstallig onderhoud gaat hard in de zomer...
De grote vieze koniveer naast de erker moet eraan geloven. Vol spinnen, beestjes (allerlei), harsig en algemeen naar. Weg ermee! Ruimte voor de steigers die er aan komen en nodig zijn voor het vervangen van ons dak.
Er verschijnt een Dixie en enorme hoeveellheden steigermateriaal.....

Zaagge

Weg

Dixie

steiger spul

steiger

Zijkant

Steiger trap
En als dan al dat steiger spul staat, ligt ook heel snel het dak eraf. We hebben mazzel met het weer (in elk geval zolang het dak eraf is). Aan de achterkant verdwijnt het schuine dak van de badkamer en wordt er een vierkante box van gemaakt.

Hoog

Dakloos

Dicht

Radiatoren kwasten

schuren
Ondertussen worden binnen de radiatoren geschilderd en de houten woon/eetkamervloer geschuurt. Het is zacht grenen, dus een grote machine is geen optie. Met de hand en op de knietjes (dagen lang...!). Dan volgt het white wash fiasco. Drie lagen en het blijft vlekkerig. Erger is dat de lak er super makkelijk afspringt en dus na een paar weken een en al beschadiging is (terwijl het extra geharde vloerlak is). Geen zin meer, voorlopig blijft het gewoon zo.
We schroeven de nieuwe keuken in elkaar, nadat een beschadigde kast geruild werd. Helaas blijken ook de koelkast en vriezer kapot geleverd te zijn en heeft de oven een dikke deuk. Koelkast en vriezer gaan terug maar de oven doet het prima en de deuk zie je niet. Wel weer vertraging, maar de keuken wordt geplaatst ruim voor kerst

Klus zooi

Oven, vriezer en koelkast

Nieuwe keuken

Vloer verven

Vlekken

huis in wording

Deur naar de achterste kamer boven vervalt

Het washok wordt gemaakt

Zachtboard plafond gaat uit de voorste kamer boven

De badkamer gaat dicht

Aan beide zijden

En afgewerkt
Terwijl de bouwers bijna klaar zijn met de badkamer en het dak gaan wij door met de kamer aan de voorzijde boven. Dit zou eerst de kastkamer worden, maar inmiddels is besloten dat dit de slaapkamer wordt. Het is een leuker en knusser kamertje, beetje bedstee idee wel

We besluiten het stro plafond te laten zitten (de constructie is stevig zat) en zetten er rachels tegen aan voor gipsplaten. De rode hardboard muur gaat eruit (vertrouwen we niet) en er blijkt een vocht probleempje achter te zitten... tja, dat zat er dik in.
De muur is gaten kaas, dus nadat de stucadoor geweest is impregneren en hopen dat het vocht zich daar iets van aantrekt. De poort tussen de kamers wordt heftig ingesmeert met afbijt en krijgt 2 laagjes lak.

De poort en kasten strippen we

En bijten we af

Achter het hardboard

rachels tegen het stro plafond

Gipsplaat ertegen

wc-tje boven

Stucksel

Kelder ontspinning

Kunstig soldeer werk

waterleidingen
Dringend tijd om de badkamer af te maken. De verhuizing hangt nu alleen nog op een werkende douche. En doordat we zoveel pech hadden met de stucadoor, die ons tot 5x toe liet zitten, zitten we inmiddels al ruim in 2016. Nu moeten wij de badkamer nog helemaal maken...

Solderen en wandjes bouwen. We willen zo graag beginnen met tegelen, maar alles ervoor vraagt nog zoveel tijd en het gaat niet snel met een paar uurtjes 's avonds en de weekenden zijn veel te kort.

Boven pot

douche bak

Poeder bad

Ondervloeren

Frame wastafel muurtje

ingebouwd wastafel kastje

Badkamer deur

Vloerbedekking

Alles in gepakt...
Soms zit het mee, soms tegen... Drie soorten plamuur en het slaapkamerplafond ziet er niet strak uit. Helemaal schuren en een soort gipsdouche zijn het gevolg, de ondervloeren zitten er in 2 avonden door werken in, maar de bouwsels in de badkamer gaan langzaam. Veel nadenken, herzien van wat bedacht was en oplossingen zoeken. Maar opeens heeft de badkamer wel een deur en met vloerbedekking ziet het er direct meer uit als een huis ipv een bouwput.
Eindelijk kunnen de eerste tegeltjes geplakt worden! En hoewel het spelen met gips en cement zijn gevolgen heeft begint het verhuizen wel echt in zicht te komen.

Eerste tegeltjes

Gehavend velletje

Blauw wc-tje

Eerste wit

Zo wordt het

Beneden is het een huisje

Wastafel

De Douche Werkt!!!
Met een werkende douche is er geen reden meer om de verhuizing uit te stellen. Dus schuiven de poezen en ons bed 100 km op. Dit scheelt in reis tijd! Maar dat wil niet zeggen dat we nu klaar zijn ook al zijn we de bouwput inmiddels wel heel erg zat. Beneden is het al een hele tijd goed toeven, het wachten is op de bank, een keukenmuurtje wordt rood, maar verder is het klaar. Boven moet nog best veel gebeuren...
Rode keuken muur

Oude douche opgevuld

WC hangt

Kasten

Verwarming

Tuin schoon spuiten

Vereende kracht

KAST!
De oude douche word opgehoogd, maar er blijkt meer diepte in te zitten dan bedacht. Dus een zak zandcement, wordt gevolgt door een zak egaline om uiteindelijk de grootste hoogte op te vangen met de tegellijm waar we erg veel van over hadden (werkt overigens super goed!) Daarna kunnen de tegeltjes erin gemozaïkt worden en na een paar dagen uitdrogen hebben we een boven wc-tje. Eindelijk en dan blijkt ie te lekken.... De buizen in elkaar geschoven met boter ipv vasaline (hé vet is vet, maar toch niet...) Nieuwe poging en nu goed! Alle IKEA kasten in de kast kamer gaan in elkaar. Na al die weken kan er eindelijk zooi opgeruimd worden! De badkamer krijgt verwarming, net op tijd voor het begin van de zomer en het hele terras wordt van door velen jaren verzameld vuil ontdaan. Tot slot wordt onze prachtige op maat gemaakte woonkamer kast geplaatst. Dè trots en wauw wat staat ie mooi en hoort hij bij het huis.

We zijn voor nu tevreden en het is tijd voor een klus pauze. Er zijn nog lange lijsten met klussen, maar vanaf nu kan alles ook later. Alle dringende klussen zijn gebeurt; nu wonen!