22 september - 4 oktober 2007


Finnbacka Byvg 85
Zweden

We hebben het weer in 3 dagen gereden. Te moe om het veilig in 2 dagen te doen en ach zo hoort de reis gewoon ook al een beetje bij de vakantie. Prachtig nazomer weer onderweg en lekker uitgerust in de automatische C5 richting ons thuis in lieflijk Finnbacka. De 'nieuwe' auto (bye bye Christien!), vertoonde gelukkig geen kuren en dat rijdt toch wel een stuk rustiger.

Een werkvakantie zou het ditmaal zijn, dus met een auto vol gipsplaten en tegels ipv fruttels en truttels op weg dit keer. De douche moest eraan geloven, want de douchewanden begonnen vervaarlijk op te bollen. Vocht achter de tegels? vermolmde wanden? rottend huis? Paddestoelen kwekerij?
Uiteindelijk bleken de spaanplaten waar de douche uit opgebouwd was doornat en schimmelig, maar het vochtscherm er achter in goede staat. Dat viel mee, maar we hadden niet veel langer moeten wachten want het water had al vriendschap gesloten met onze houten vloer... Mark wist de verbouwing met super hard werken tot 4 dagen (!) klussen te beperken.

De rest van de tijd hebben we buiten in de schitterende herfstkleuren doorgebracht. We troffen het zelfs met het weer; droog en tussen de 6 en 10C af en toe een voorzichtig zonnetje.
Onze lieve buren Lena en Bo hebben ons en de buren aan onze andere kant (Lillemor en Leif) uitgenodigd voor een etentje. Heerlijk en erg leuk. We missen alleen wel nog rg veel van de gesprekken, dat Zweeds blijft erg moeilijk! Maar ondanks dat hartstikke gezellig!
Sigvard hebben we niet veel gezien, maar samen met hem zijn we wel een avond bij Olle beland. Dat werd een avondje pimpelen, met als hoofdonderwerp de elanden jacht. Want de week na onze vakantie zou het jachtseizoen weer losbarsten...
Olle heeft ons stukken zelfgeschoten eland meegegeven (van vorig jaar) we zijn erg benieuwd, eerst maar eens en recept opsnorren.
(we hebben inmiddels een recept gekregen van de Zweedse cursusleidster)

Naar de foto pagina
Deze site is gemaakt voor scherm resolutie 1024 x 768 of hoger en maakt gebruik van java scripts