7 mei 2017 - 17 mei 2017


Finnbacka Byväg 85
Zweden

Deze vakantie zou een korte vreugdevolle viering worden van de oplevering van ons oude huis. Helaas de oplevering werd uitgesteld en nu moeten we iets eerder uit Finnbacka vertrekken om op tijd terug te zijn.
Geen probleem, maar een beetje vreemd om zo ver weg toch steeds een beetje met 'gedoe' in Nederland in je hoofd te zitten. Tegen de tijd dat we de vette makelaars rekening ontvangen beginnen we eindelijk wel echt te geloven dat de verkoop door zal gaan en kunnen we het in ons hutje toch een beetje vieren (Yeah! gelukkig meer dan genoeg wiskey en 'licor 43' meegenomen)

De reis gaat goed, is zoals altijd lang, vermoeiend en inmiddels vertrouwd. Bij de grote meren houdt de natuur op met de lente. Hoe hoger we komen hoe dorrer en herfstiger het eruit zien. Oei.... we zijn blijkbaar net iets te vroeg dit jaar. De temperaturen zakken van tegen de twintig naar steeds verder onder de tien...
We hebben truien meegenomen, maar stiekum hoopte we toch wel op zon en wandelen.

Op zich had dat de eerste week ook wel gekunt...
Want de reis ging goed, nou ja het ging goed tot in het dorp, maar net niet tot we thuis zijn. Lekke band! En echt ook meteen helemaal plat. Dus alle bagage uit de auto en krikke maar. Op hooguit 300 meter van de hut!
Iets later bij de hut, blijkt het schuurdak deels weggewaaid en binnen in de hut is het een sauna door een kapotte kachel. De eerste week vliegt voorbij met het oplossen van deze probleempjes. Maar op 2 gevulde muizenvallen na (deze muizen hebben een normaal formaat overigens) geen huisgenoten ontmoet!
Helaas is het weer de 2e week een stuk vochtiger. Pech dus maar ach, Finnbacka is met elk weer goed en met een knapperend haard vuurtje zelfs zalig.

Naar de foto pagina
Deze site is gemaakt voor scherm resolutie 1024 x 768 of hoger en maakt gebruik van java scripts