30 januari - 10 februari 2012


Finnbacka Byväg 85
Zweden

In Nederland wil het maar geen winter worden. De natte slappe zomer, werd een natte slappe herfst en de winter lijkt hetzelfde besloten te hebben. Wij gaan even genieten van sneeuw, ijs en echte kou. En hoe?!
Bepakt met warme kleding, helmen en snowboots vertrekken we naar het Noorden; heerlijk 2 weekjes buitenspelen.

Na een reis door een zorgelijk weinig wit landschap worden we in Dalarna wederom gerustgesteld met een dik pak wittigheid. De temperaturen dalen snel en de weg van Rättvik naar Finnbacka is een leuke ijzige uitdaging in het donker na 2 dagen rijden...
Maar we zijn er en da's heerlijk. We hebben ons voorbereid op roet en cement van de nieuwe schoorsteen, dus eerst maar eens kijken voor we de spullen naar binnen gaan sjouwen. Goed plan! niet vanwegen de schoorsteen, maar dankzij de muizen. Overal zijn ze geweest en op het aanrecht hebben ze een metalen blikje met cacao weten te openen (????) super muizen die er wel een mega zooi van hebben gemaakt. De hele hut is bezaaid met cacao, sporen, poep, pies en bloed.

GADVERDAMME !!!

De smetvrees slaat toe; dus stofzuigen en soppen, ook de dag erna en dan pas kan de vakantie beginnen... En dan ook goed, want we huren een sneeuwskooter voor een week en genieten van prachtige tochten en fantastische Zweedse winter gewoontes.
Bont en blauw, met koorts en hoest en een pijnlijke hand en ervaringen om nooit meer te vergeten, moeten we al veel te snel de terugtocht weer aanvaarden; helaas...

Naar de foto pagina
Deze site is gemaakt voor scherm resolutie 1024 x 768 of hoger en maakt gebruik van java scripts