Gewoon vakantie
Finnbacka Byväg 85


Olle's boom


De kastanje die we hebben geplant in mei heeft de droge zomer overleeft en lijkt goed aangeslagen te zijn. Het boompje is in de afgelopen maanden Olle's boom gaan heten. Geplant tijdens het aller laatste gesprek dat we met hem hadden, kan de (nu nog) mini boom geen andere associatie hebben. Des te groter de opluchting om nu te zien dat ie het zo goed doet. Als hij zijn eerste Zweedse winter ook weet te overleven, krijgt hij volgend jaar een naam bordje!


Rammel hekkie

Stokkies

Serieus sjouwen


Maar waar we aan de ene kant een boomtakje hebben geplant, moeten ze aan de andere kant nu eindelijk maar eens weg. Het hek blijft maar instorten en/of verzakken. Jaren repareren en oploppen, maar we zijn het nu inmiddels zat. Mooi wordt het niet meer en nodig is het niet, dus weg ermee. Aan de zijkanten hebbben we het jaren geleden al weggehaald, nu het stuk aan de weg.
Maar die stokken zitten best nog vast, zijn lang en zwaar en het zijn er vooral heel veel...


Huh?! Whattt?

Verfje nodig

Bijna kaal


Ondertussen moet het wit van de schuur eraan geloven want dat bladdert er met grote vellen af. Hoewel als het dan vervolgens op afbranden aan komt blijkt het toch nog best vast te zitten...

Balk verrot


Veranda gered


De grote balk van het gasten huisje is inmiddels zo verrot dat hij is doorgekrakt. Ingepakt in bitumen heeft het vocht dat toch bij de balk kwam jaren / decenia nergens naar toe gekunt. De enorme balk is compleet vergaan. Gelukkig wel alleen op het hoekje en niet helemaal onder de hut (tenminste voor zover we kunnen zien). Maar de veranda hangt wel op apengapen en moet dringend gestud en weer vastgezet worden. Ach, met een extra blokje best creatief opgelapt en in elk geval stevig.
Sherrif merkje


Raampjes stoppen


ProffesioneelEen 'hulp' poging afbranden zorgt al vrij snel voor een sherrif-ster vormig brandmerk...
Beter het raampje rondom van nieuwe stopverf voorzien. Het is een ontzettend vervelend klusje. Saai, prutsig en vooral naar omdat we weten dat die rotvogeltjes straks de helft er weer uitgegeten hebben. Geen wonder ook, het spul is eigenlijk niet meer dan kalk en lijnolie.
Mark is er inmiddels wel super goed in geworden en dit is absoluut het strakste raampje tot nu toe!


Shit drogenVerf drogen


Terwijl de stopverf shit binnen droogt, onder het toeziend ook van Tom's finstershitvøgel, droogt de verf buiten in de zon.
Klus klaar het ziet er weer strak uit en kan weer een tijdje mee!
Eland


Fam. Rosèn - Olsson - Nyström


We werden uitgenodigd voor een etentje bij Lena en Annelie. Sigvard wordt opgehaald op weg naar Finnbacka.
Eland schotel, heerlijk! Maar we genieten toch vooral van het gezeldschap. Beetje vreemd om Sigvard weer in zijn huisje te zien en te merken dat het echt zijn plekje niet meer is. Hij heeft zijn draai helemaal gevonden in het verzorgingshuis (en we worden weer hartelijk uitgenodigd om daar toch ook eens te komen kijken).
Carl-Erik verteld ondertussen van alles over de jacht in binnen- en buitenland. Blijft een iets moeilijk onderwerp voor ons...
Hij heeft zoveel gedaan en ondernomen dat we gelukkig ook nog over kunnen schakelen op politiek. De verkiezingen komen er aan dus het is een actueel en voor informatief onderwerp. We krijgen zijn zelf geschreven boekje met memoires uit de tijd dat hij burgemeester was als cadeautje mee na een gezellige avond.

Knäcker Export

Het zit er weer op, we laten ons hutje weer voor lange tijd alleen
Met de export van een enorme hoeveelheid knäckerbröd kijken we uit naar een verjaardag en Nederlands-Zweedse lunch

Sigvard Ròsen 24/01/1922- 14/02/2019

Dan blijkt het etentje de laatste ontmoeting met onze speciale buurman Sigvard te zijn geweest.
Valentijnsdag 2019 is hij na een dubbele longontsteking rustig ingeslapen, met zijn 2 dochters aan zijn zijde.