Finnbacka Byväg 85


Rockstad Falun!!!


De vakantie start dit keer in nederland met Sabaton op het "In to the Grave" festival in Leeuwarden. Daarna begint de reis en als we dan op woensdag in Finnbacka zijn rest ons anderhalve dag schoonmaken en aclimatiseren. Want vrijdag 15 augustus is het rockdag voor ons in Falun. Sabatons eigen thuisbasis festival en feestje. En dat gaan wij meemaken
Het blijkt een groot komvormig terein, met diverse orginele eettentjes en 2 podia. Het is niet echt druk en daardoor kan iedereen op de glooiende grasmat een lui plekje vinden en genieten van de stralende zon, muziek en eten.


Leeftijdsloos

We were there

Zalig


Het is een echt super relaxed feestje voor alle leeftijden. Gratis water en knäckepizza, goede muziek en gratis wifi. Beter kan een dag in de zon niet.

Voor de oogjes


Voor het bolletje


Niks

De zon brand ongenadig en er zijn beschermende maatregelen nodig. Het is warm en voorzichtig worden we ietsjes bruin zelfs.Sonata Arctica


SABATON!!!

Tegen het einde van de dag wordt het duidelijk drukker; men komt voor sabaton. De zon vertrekt van het terein en hoewel wij lekker warm en gloeierig zijn geworden is het zonder zon best koud. 6 graden in een t-shirt en nog een aantal uren te gaan... Nog ver voor Sabaton begint zitten we met mierentietjes te klappertanden. Gelukkig nog een dun vestje voor elk in de auto. We redden het er mee en zien de geweldige en uitbundige show van Sabaton over de menigte heen van afstand.
Het laatste optreden skippen we. Het is 01:00 uur geweest en we moeten nog een uur terug rijden (we worden oud...)

BBQ


Luie dagen

Kapot

De toon voor de rest van de vakantie is gezet. We luieren en hangen rond, genieten van het mooie weer, de rust, stilte en weinig beestjes. Echt vakantie, en van klussen komt ook niet veel en ach het is wel best, zo dringend vinden we het niet.
We maaien wel het gras rondom en slopen daarbij Bo's maaier (het wiel loopt eraf). Balen! Maar samen met Bo en een tripje Rättvik is het snel opgelost en zit er weer een nieuw wiel op.

Doorgeef raam


Mister koffie


Skål

Lile MorAfzakkertje(s)

Veel gebeurt er ook de rest van de vakantie niet. We hebben een gezellig etentje bij Lile mor en Leif samen met Lena, Bo en Sigvard. Olle ontbreekt helaas... Bij hem gaan we nog 2 keer op bezoek voor we naar huis rijden. Oh en de muizen verdelger mag weer langs komen. Wat goed leek te gaan in het begin van de vakantie, ging toch weer mis. We hebben ze niet gezien, maar wel gehoord en poepjes gevonden. Nee! niet weer!
We krijgen 4 bakken met speciaal buiten gif onder het huisje en dat moet de hele kolonie verdelgen gedurende de winter (dan kan er niemand bij, dus afwachten tot de sneeuw weg is). Mark graaft de grond aan de hoge kan van het huisje zo ver mogelijk af om het ze zo moeilijk mogelijk te maken binnen te komen. Baad het niet schaden zal het ook niet.
Het is wel weer een rot einde van de vakantie...

Geen wintervakantie in elk geval en volgend jaar moeten er echt geen muizen meer zijn want dan gaan we het met veel pijn in het hart toch echt opgeven...