Finnbacka Byväg 85
De nazomer foto's


Bijna...

We zijn er!

ONS HUIS!!!

Hartstikke moe, klef en plakkerig van 2 lange dagen in de auto.
Veel gehaast om op tijd bij de makelaar te zijn voor de sleutels.
Alles is op slag vergeten. Wow wat een heerlijk plekje! Zodra de motor uit is valt de rust direct op. Alleen de wind, wat vogels en in de verte een hond die blaft. Eigenlijk maken wij nog het meeste geluid.

Helaas begint het wat te schemeren.Al die spullen die maar net in de auto paste moeten naar binnen en dan eerst maar eens zien dat we elektra en water krijgen....


De hele water installatie inclusief instructies in het Zweeds

De hoekbank is er nog zoals beloofd

En ook de andere gebouwen worden besnuffeld

Elektriciteit was niet zo'n probleem (toch handig zo'n techneut ;-) maar het water... Er hangt boven de hele installatie een instructie. Een Zweedse instructie, waar we aardig uitkwamen, behalve dat we begrepen dat we de waterpomp open moesten draaien. We hebben elk handeltje en wieltje geprobeerd, hebben alle hoekje onder het huis bekeken, maar hadden ook daarna nog geen water. Toen het echt donker begon te worden toch de vorige bewoners maar gebeld die gelukkig prima Engels spraken. De pomp bleek zich ongeveer 30 Mtr achter het huis in het hoge gras te bevinden; we hadden 'm nooit zelf gevonden.

Toen was de rest van het huis aan de beurt. De vorige bewoners hadden veel meer achter gelaten dan we verwacht hadden en met de spullen die wij meebrachten was het eigenlijk al haast af. Helaas viel de bank tegen nu we die goed konden bekijken en proberen, die zal nog wel vervangen worden.


Onze erg vriendelijke buurman Sigvard

Jeu de boele baan bij het meer in het dorp

Mark, Kero (de hond) en Sigvard

Onze super vriendelijke en gastvrije buurman Sigvard heeft ons meegenomen op een wandeling door het dorp. Hij heeft ons uitgebreid verteld over de geschiedenis en alle bijzonderheden van het dorpje, helaas is het merendeel ons niet duidelijk geworden. Sigvard is van (behoorlijk ver) voor de 2e wereld oorlog en spreekt geen Engels. Ons Zweeds bestaat nog vooral uit veel handen en voeten...


De openhaard doet het prima

We zijn vooral bezig zijn geweest met inrichten en verkennen van het huis en de omgeving. Uiteraard moest ook de fik in de openhaard, al was het eigenlijk helemaal niet koud en vonden we het zonder verwarming warm genoeg.Byvag 85

Op de valreep, ons nieuwe bed

en de nieuwe en erg grote tafel

Eind eerste week zijn we eindelijk ook eens een Zweedse IKEA gaan bezoeken. Inderdaad bijna het zelfde, net iets luxer en een iets groter assortiment. We hebben dan (natuurlijk) ook een bed uitgezocht dat in Nederland niet bestaat.

We dachten een aanhangertje te kunnen lenen van Sigvard, maar helaas. De Zweedse kogels zijn kleiner dan de Nederlandse. Het scheelt niks, maar passen doet het niet. Tja dat verzin je niet. Gelukkig bezorgt IKEA ook in Finnbacka.
Na wat gedoe om een afspraak te maken kwam 5 werkdagen later kwam de postbode ons bed, tafel en stoelen brengen. Voor de zekerheid hadden we met restjes verf maar even een huisnummer geknutseld, maar eigenlijk ging het allemaal als een zonnetje.

Eindelijk een echt bed ipv iebelige oude matrasjes. Helaas was de vakantie na 2 dagen al weer afgelopen...Naar de route pagina