9 juni - 26 juni 2008


Finnbacka Byväg 85
Zweden
Eindelijk weer in Finnbacka!
Het dorp bruist van de zomer, de komende vakanties en vele (jonge)dieren. Overal staan schaapjes, paardjes in de wei naast ons huis, jonge vogels en Olle, Sigvard en Lena&Bo laten 3 biggetjes rondscharrelen en opgroeien.
Er is veel gebeurd en gaande in 't lieve dorpje... Maar doordat de geplande winterweek vakantie niet doorging hebben wij hier bijna 10 maanden niet kunnen zijn...

En nu we er dan eindelijk zijn brengen we slecht weer mee. Voor onze komst zonnige temperaturen rond de 30°C, nu rond de 15°C en we krijgen ook een paar flinke plensbuien te verwerken. Zelfs het oprichten van de midsommarstång wordt door de regen een uurtje verplaatst.
Het slechtere weer (maar we hebben ook zeker hele mooie en zonnige dagen gehad) heeft 't voordeel dat we eindelijk eens tijd aan de tuin hebben besteed. Jonge boompjes eruit en het hek repareren. Gezellig tussen de muggen en knotten want die vinden al dat vocht zalig. Het verven van de buitenboel moet maar een vakantie overslaan (och wat jammer toch (ahum))
Op de mooie dagen hebben we heerlijk gewandeld. Eén van die wandelingen was een schitterende die vlak achter ons huisje begint (op ca 200 mtr.) En een dagje naar het zuiden om het net gekochte huis van Ab en Ineke te kunnen bewonderen. Värmland is weer 2 Nederlanders rijker :-)

Ook dit jaar hebben we de midzomernacht weer met onze lieve buren geviert. Hartstikke gezellig en erg internationaal met Zweden uit allerlei provincies, Spanjaarden en een paar Nederlanders. Hoewel Engels met een slok op toch makkelijker blijkt, beginnen we met de taal inmiddels ergens te komen, al hebben we nog een hele lange weg te gaan. Zelfs in winkels lukt 't inmiddels aardig allemaal in het Zweeds.
Wie weet over 10 jaar....

Naar de foto pagina
Deze site is gemaakt voor scherm resolutie 1024 x 768 of hoger en maakt gebruik van java scripts