Finnbacka Byvg 85
De eerste winter foto's


Goedemorgen!

de hele wijde wereld....

....ontwaakt met een zonnetje

9:30u de zon is bijna helemaal op en de prachtig witte wereld is het eerste wat je ziet als je je gordijnen open doet. Heerlijke rust en ruimte! Dit blijft de eerste dagen in het huisje toch denk ik het belangrijkste en opvallendste.

Die twee lange dagen rijden zijn na een nachtje lekker slapen alweer zolang geleden. Zelfs de 'Lambik-actie' om vast te komen zitten in de sneeuw gister met de auto is alweer haast vergeten.

Niet zo koud, maar koud genoeg om meteen naar buiten te willen voor een ECHT frisse neus.


Lieve oude Sigvard komt onze oprit sneeuw vrij maken

Zijn trekker is een schitterend stukje antiek


Maar ondanks de flinke sneeuw laag lukt het 'm wel!

Sigvard heeft ons blijkbaar om het huis zien scharrelen. De schat heeft ons uit laten slapen maar nu vind hij het blijkbaar tijd om ons een pad door de sneeuw te geven.
We waren eigenlijk bang dat hij met een sneeuw schep aan zou komen, maar gelukkig horen we zijn traktor al heel lang voor we 'm zien. We voelden ons een beetje bezwaard dat we hem ons sneeuw probleem weg lieten werken, maar hij lijkt het stiekem wel leuk te vinden en wij zijn hem erg dankbaar en allang blij met al zijn hulp!


Super Sigvard!
Kero is ons vast komen waarschuwen voor de sneeuwploeg

Kleine wolf

Helemaal gemaakt voor de kou; niks zo lekker als sneeuw

Kero is aardig kind aan (en in) huis .
We vinden hem ook allebei erg leuk. Een echte hond (als hij de kans kreeg zou hij ook het liefst een eland te lijf gaan!) maar vervaarlijk als hij eruit ziet is 't wel een verschrikkelijk lief beest.Winters landgoed

Stevig dichtgevroren meertje met scootersporen

De weg uit het dorp bovenop de berg, met uitzicht over het hele dal

In de dagen erna is het steeds rond de 0C gebleven met 's nachts een paar graden vorst. Door de laaghangende bewolking (en de sneeuw wolken die hun lading pas op de dag van ons vertrek lieten vallen !) lag er steeds een verse en dikke laag rijp over alle takken.
In het dal deed de bewolking zijn werk niet en verdween in een paar dagen al het wit van de bomen.Knisperende winter avond ( 16:30u)

Het is pas echt goed warm worden als je eerst goed koud bent geweest!